Röda Korsets veckan mot Rasism 2017

Röda Korset har redan i många år fört kampanjer och jobbat för att förebygga rasism, diskriminering och mobbning.

Röda Korsets kampanjvecka mot rasism infaller 20.–26.3.2017. Under veckan ordnas evenemang och jippon mot rasism runt om i landet.  #jagbestämmer - vem som helst kan delta i kampanjen genom att fatta det goda beslutet att agera mot rasism!

Beslutet skrivs på en lapp och läggs i en insamlingsbox. Besluten samlas in i samband med avdelningarnas verksamhetsgrupper, på torg, i skolor, på arbetsplatser och under evenemangen för veckan mot rasism.

Då kampanjen nått sitt slut samlar distrikten in besluten och levererar dem till lokala beslutsfattare.

Var och en kan publicera sitt beslut genom att lägga upp en bild på sociala medier med taggarna:

 #minäpäätän #jagbestämmer #idecide

Vad handlar det om?

Nyheter

Ville Kokkola / Suomen Punainen Risti

Efterfrågan efter verkstäder har ökat enormt under de senaste månaderna i och med att så många fler invandrare har anlänt till Finland. Träningscirkeln är ett tryggt sätt att lära sig och prova på olika modeller för hur man kan ingripa i rasistiska situationer i vardagen.

Augustiina Jämsä

Du sitter i bussen och hör någon bli utsatt för klart rasistiska förolämpningar – vad kan du göra? Är Finland just nu mer rasistiskt än tidigare och kan man bli kvitt rasismen? I dag inleds Röda Korsets vecka mot rasism och vi frågar vår expert Janette Grönfors om hurdana saker var och en av oss kan göra för att motarbeta rasism.

Augustina Jämsä

Veckan mot rasism inleds i samband med att ligacupens mästerskap avgörs i en match mellan Seinäjoen Jalkapallokerho och FC Lahti i Wallsport Arena i Seinäjoki lördag 19.3. med avspark kl. 16.00.