En av Röda Korsets biståndsarbetare matar ett nyfött barn med näringslösning.

Företagsbidrag

Fotograf: Palestiinan Punainen Puolikuu
Fotograf: Palestiinan Punainen Puolikuu

Företagsbidrag

Typer av bidragsgivare
Välj rätt värde
Välj rätt värde
Välj rätt värde

Din donation till katastroffonden innebär påtaglig hjälp: Mat, vatten, tak över huvudet. Både i världen och i Finland. Just nu orsakar konflikten i Israel och Gaza stort lidande.

OBS Om du vill rikta din hjälp särskilt till Ukraina, välj Ukrainakrisen som mål för bidraget.

Ange rätt värde

Välj betalningssätt

Din hjälp kommer att nå de utsatta i nöd och stödja det biståndsarbete som utförs av volontärer i Finland och runt om i världen.

När du gör en donation online får du ett e-postmeddelande med rubriken "Tack för ditt bidrag till Finlands Röda Kors". Samtidigt är det ditt kvitto för bokföring. Om du beställer en bidragsfaktura, vänligen observera att det skickas inom 4-5 arbetsdagar.

Företag som donerat mer än 400 euro kan ladda ner kommunikationspaket för givaren.

Gör en donation idag 👇

Ge ett bidrag till katastroffonden
Ge ett bidrag till katastroffonden
Bidra Ukrainakrisen
Bidra Ukrainakrisen
Stöd arbete i Finland med en donation
Stöd arbete i Finland med en donation

Välj ett lämpligt sätt för ert företag att ge ett bidrag

Det är lätt att ge ett bidrag, och du kan ge bidrag på flera olika sätt.

Göra en engångsdonation 

Ge ett bidrag på nätet. Betalningssätt: finländska nätbanker, kreditkorten Visa och Mastercard samt MobilePay, Pivo och Siirto.

Paytrail Oyj (2122839-7) producerar betalningsförmedlingstjänsten och tillhandahåller betalningstjänsten i samarbete med de finländska bankerna och kreditinstituten. Paytrail Oyj visas som betalningsmottagare på kontoutdraget eller kortfakturan och förmedlar betalningen till Röda Korset. Paytrail Oyj är ett auktoriserat betalningsinstitut. 

Paytrail Oyj
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Vid reklamationer ber vi att man i första hand kontaktar vår bidragsgivartjänst.

Beställa en faktura

Företagen kan även beställa en faktura. Fakturan skickas inom 4–5 arbetsdagar.

 

Girering till katastroffonden

Ge ett bidrag till Finlands Röda Kors katastroffond

 • Konto: OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Mottagare: Finlands Röda Kors. Referens: 5186.

Katastroffondens övriga IBAN-kontonummer och SWIFT-/BIC-koder för bidrag i olika banker:

 • Aktia FI18 4055 1110 0013 97, HELSFIHH
 • Danske Bank FI02 8000 1900 2250 05, DABAFIHH
 • Handelsbanken FI18 3131 3001 1990 25, HANDFIHH
 • Nordea FI06 2219 1800 0680 00, NDEAFIHH
 • S-Banken FI91 3939 0012 3129 30, SBANFIHH
 • Ålandsbanken FI24 6601 0001 0027 99, AABA FI 22

Girering till verksamheten i hemlandet

Ge ett bidrag till Finlands Röda Kors för att stödja verksamheten i hemlandet

 • Konto: OP FI29 5000 0120 4156 99, OKOYFIHH. Mottagare: Finlands Röda Kors. Referens: 5335

Stöd vänverksamheten

 • Konto: OP FI29 5000 0120 4156 99, OKOYFIHH. Mottagare: Finlands Röda Kors. Ville 5364.

Stöd verksamheten i De ungas skyddshus

 • Konto: OP FI29 5000 0120 4156 99, OKOYFIHH. Mottagare: Finlands Röda Kors. Viite 5351.

Övriga IBAN-kontonummer och SWIFT-/BIC-koder för bidrag till verksamheten i hemlandet, enligt olika banker:

 • Nordea FI29 1572 3000 3727 30, NDEAFIHH.

Ge ett bidrag och kom med och hjälpa! Företag som donerat mer än 400 euro kan ladda ner kommunikationspaket för givaren.

Du får tillgång till bilder som finns på sociala medier och en signeringsbanner, med hjälp av vilka ni kan berätta om ert ansvarstagande för kunderna och andra intressentgrupper.

Exempel på kommunikationsmaterial

När du ger ett bidrag på nätet får du ett meddelande per e-post under rubriken ”Tack för ditt bidrag till Finlands Röda Kors”. Länken till materialen finns i samma e-post.

Ta frimodigt kontakt

Vi hjälper gärna i frågor som gäller bidragsgivning av företag och företagsprodukter. Kontakta oss om du gör en donation, till exempel via bankgiro, så ger vi dig en länk till kommunikationsmaterialet.

Vänligen kontakta oss på lahjoitukset@rodakorset.fi eller per telefon på 020 701 2192 (må–fr kl. 8.30–16).

Ni kan också starta en nätinsamling för ert företag och bjuda in personalen, intressentgrupperna och kunderna att hjälpa. En grundplåt kan ges till insamlingen, eller så kan företaget fördubbla den summa som personalen har givit.

Det är snabbt och lätt att grunda en insamling. Se anvisningar.

Starta en insamling

I Röda Korsets webbutik hittar du ansvarsfulla företagsgåvor och trygghetsprodukter. Ditt inköp ger personalen, samarbetspartnerna och dig själv ett gott humör. Samtidigt stöder du Röda Korsets verksamhet i Finland.

Punaisenristinkauppa.fi/se

Insamlingen Jul i Sinnet ordnas av Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbund tillsammans med Yle för att hjälpa mindre bemedlade barnfamiljer i hemlandet. Genom insamlingen skaffas presentkort på mat till mindre bemedlade barnfamiljer. Med 70 euros presentkorten kan familjerna köpa mat till julbordet.

Ge ett bidrag till insamlingen Jul i Sinnet

Under Hungerdagen samlar vi in bidrag till katastroffonden. Med hjälp av bidragen kan vi snabbt och effektivt hjälpa där behovet för tillfället är som störst. En bössinsamling ordnas runt om i Finland under perioden 26–28.9.2024.

Det är lätt att ge ett bidrag, och du kan ge bidrag på flera olika sätt. Bidragsgivande företag får en länk till kommunikationsmaterialen.

Ge ett bidrag på nätet

Kontouppgifter: OP FI52 5000 0120 4156 73. Mottagare: Finlands Röda Kors. Referens: 5186.

Som understödande företagsmedlem i Röda Korset stödjer du Finlands Röda Kors lokala frivilligverksamhet. Du blir understödande företagsmedlem genom att betala en årlig medlemsavgift på 300 euro.

Som understödande medlem får företaget medlemsförmåner – till exempel rabatt på Röda Korsets första hjälpen-produkter och julkort. Understödande företagsmedlemmar får även Röda Korsets medlemstidning Hjälpens värld fyra gånger om året.

Mer information om hur du blir understödande företagsmedlem och distriktsspecifika medlemsförmåner får du genom att kontakta Röda Korsets distriktsbyrå i ditt område.

Röda Korset hjälper vid olyckor, lindrar ensamhet, tar hand om de som är utsatta och hjälper invandrare till exempel genom integrationsverksamhet.

Vi upprätthåller krisberedskapen genom att utbilda och stödja frivilliga överallt i Finland.

De allmänna bidragen i hemlandet riktas till sådant arbete, där medlen för tillfället behövs mest. Genom ett riktat bidrag kan man stödja i synnerhet de Ungas skyddshus eller vänskapsverksamhet.

De Ungas skyddshus

De Ungas skyddshus i Helsingfors, Esbo, Vanda, Åbo och Tammerfors samt riksomfattande på webben ger ungdomar och deras närstående hjälp och stöd vid alla slags problem- och krissituationer.

Hjälp fås dygnet runt, varje dag under året, och skyddshusen erbjuder vid behov den unga personen sovplats. Unga personer eller deras familjer kan komma till skyddshusen utan remiss och tidsbokning. Tjänsterna är avgiftsfria.

Läs mer om skyddshusens verksamhet

Vänverksamhet

Ensamhet är förödande för människans välbefinnande. Hela en femtedel av finländarna känner sig ensamma. Ensamhet kan kännas som osynlighet eller tomhet, eller visa sig som fysisk smärta.

Var och en av oss behöver en annan människas sällskap, till och med redan en förtrogen relation kan bryta ensamhetens cirkeln.

Röda Korset lindrar ensamhet genom att förmedla vänner till människor som behöver sällskap. Vännerna träffar varandra och tillbringar tid på det sätt som passar dem bäst, till exempel genom att ta en kopp kaffe eller gå på promenad tillsammans.

Bidrag som riktats till vänverksamheten används bland annat till att samordna vänverksamheten och utbilda frivilliga.

Läs mer om vänverksamheten

Med hjälp av bidragen till Finlands Röda Kors katastroffond hjälper vi offer för både naturkatastrofer och krig runt om i världen samt personer som råkat ut för en plötslig olycka i Finland.

Tack vare bidragen kan hjälp ges snabbt och effektivt i tiotals länder årligen.

När nöd uppstår kan vi skicka biståndsarbetare och -material till krisområdet, till exempel tält, filtar, rent dricksvatten eller ett helt fältsjukhus.

Efter katastrofhjälpen hjälper Röda Korset i återuppbyggnaden och lär den lokala befolkningen att agera vid en olycka. Med hjälp av katastroffonden stödjer vi även utvecklingssamarbetsprogram samt kämpar kontinuerligt mot sjukdomar och hunger tillsammans med lokala frivilliga.

Läs mer om det internationella biståndsarbetet

Ta frimodigt kontakt

Vi hjälper gärna i frågor som gäller bidragsgivning av företag och företagsprodukter.

Vänligen kontakta oss på lahjoitukset@rodakorset.fi eller per telefon på 020 701 2192 (må–fr kl. 8.30–16).