Information om medlemskap

På den här webbplatsen finns svar på de vanligaste frågorna om Finlands Röda Kors medlemskapet.

Om du inte hittar det du söker eller vill ändra ditt medlemskap, vänligen kontakta oss på jasenrekisteri@rodakorset.fi eller per telefon på 020 701 2192 (må–fr kl. 8.30–16).

Du kan även lämna kontakt- eller ändringsförfrågningar med webblankett i slutet av sidan.

Skulle jag bli medlem

Som medlem i Finlands Röda Kors ingår du i ett unikt nätverk, världens största humanitära rörelse, som verkar i så gott som alla världens länder. För många är medlemskapet ett ställningstagande för Röda Korsets värden och principer. För andra anknyter det till frivilligarbetet. Att betala medlemsavgiften är ett enkelt sätt att stödja frivilligarbetet på din ort.

Genom att bli medlem förbinder du dig till Röda Korsets grundläggande principer. Principerna är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, universalitet och enhet.

Som medlemsförmån får du tidningen Hjälpens värld (fyra gånger per år), som berättar om Röda Korsets verksamhet i Finland och utomlands.

Övriga förmåner är:

Kom ihåg att uppge ditt medlemskap när du gör din beställning. Fråga om lokala medlemsförmåner i ditt område hos din närmaste distriktsbyrå.

Du kan ansluta dig som medlem för ett år i taget eller för resten av livet.

  • Årsmedlemskap: 20 €/kalenderår
  • Årsmedlemskap: personer under 29 år, 10 €/kalenderår
  • Ständigt medlemskap: 300 €

Hela familjen är välkommen som medlemmar i Röda Korset, even det finns inget egentligt familjemedlemskap. Alla som ansluter sig betalar en separat medlemsavgift.

Medlemsavgifterna används för Röda Korsets lokala frivilligverksamhet och utbildning av de frivilliga. Medlemmarna har en viktig roll i Röda Korsets hjälparbete i Finland.

ja, företag och sammanslutningar kan stödja Finlands Röda Kors lokala verksamhet som understödande medlemmar. Ett understödande medlemskap kostar 300 euro/kalenderår.

Kontakta Röda Korsets distriktsbyrå i ditt område

Ja, och vi rekommenderar det! Du kan uppmuntra en vän att bli medlem genom att till exempel skicka följande länk till hen: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/liity-jaseneksi/1.

Ett medlemskap är ett roligt sätt att uppmärksamma till exempel födelse-, dop- eller namngivningsdagar.

För gåvomottagare under 15 år behöver du tillstånd av vårdnadshavaren, och för personer över 15 år en bekräftelse på att hen vill bli medlem. För anslutningen behövs uppgifter om gåvomottagarens födelsetid.

Ja, det lönar sig. För de som blir medlemmar i december gäller medlemskapet under hela följande år.

Nej, det behöver du inte, du är alltid varmt välkommen med.

Att agera som frivillig förutsätter inte medlemskap men vi rekommenderar det för alla frivilliga.

Du kan komma med här

Du kan enkelt bli medlem på nätet

På nätet kan du betala med finländska nätbanker, kreditkorten Visa och Mastercard samt MobilePay, Pivo och Siirto. Du kan även beställa en faktura.

Obs! För att få en betalningsbekräftelse till din e-post ska du gå tillbaka till Röda Korsets webbplats efter betalningen.

Information till medlemmen

Finlands Röda Kors enheten för organisationsutveckling godkänner alla nya medlemmar. Det tar ungefär en vecka att få godkännande, lite längre på sommaren. Vi skickar inget separat meddelande om att du har blivit godkänd som medlem.

Vi skickar inte längre ut medlemskort.

Medlemsnumret finns på fakturan och i medlemstidningen, eller så kan du fråga efter det per e-post till jasenrekisteri(at)rodakorset.fi. Vi hjälper dig gärna.

Du kan läsa Hjälpens värld som e-tidning på nätet.

Om du inte vill ha papperstidningen, vänligen kontakta oss: jasenrekisteri(at)rodakorset.fi.

Medlemmarna och de frivilliga inom Finlands Röda Kors arbetar på lokalavdelningarna på sina respektive orter. Det finns hundratals rödakorsavdelningar runt om i landet.

Ja. Alla medlemmar hör till en avdelning, men medlemskapet förbinder dig inte till frivilliguppdrag. Om du inte har något särskilt önskemål om avdelning, ansluts du som medlem i din närmaste avdelning på basis av postnummer och språk.

Medlemmarna leder organisationen och kan delta i beslutsfattandet på avdelningen.

För att kunna utses till förtroendeuppdrag på lokalavdelningen, på distrikts- och riksnivå krävs medlemskap i Röda Korset.

Du kan söka mer information om organisationsverksamheten på webbplatsen för organisationsverksamheten eller fråga på Röda Korsets distriktsbyrå i ditt område.

Ja, du får följande års faktura för medlemsavgiften i januari. Det är enklast att beställa fakturan för medlemsavgiften som e-faktura till nätbanken.

Så här ingår du ett avtal om e-faktura:

  • Välj Finlands Röda Kors i listan över fakturerare och månadsbidrag och/eller medlemsavgift som faktureringsgrund.
  • Ange ditt personliga referensnummer som identifieringsuppgift. Du hittar numret på fakturan för medlemsavgiften, i medlemstidningen eller så kan du begära det av medlems- och bidragsgivartjänsten genom att skicka e-post till jasenrekisteri(at)rodakorset.fi eller ringa på 020 701 2192 (må–fr kl. 8–16).

Om medlemsavgifter

Kontonumret är FI30 5000 0120 4156 81. Använd alltid referensnumret, så registreras betalningen korrekt.

Om du inte vet vad ditt referensnummer är ska du kontakta Röda Korsets medlems- och bidragsgivartjänst. Ring 020 701 2192 (må–fr kl. 8.30–16) eller skicka e-post till jasenrekisteri(at)rodakorset.fi. Vi hjälper dig gärna.

Referensnumret riktar betalningen till rätt person. Endast namnuppgifter räcker inte, eftersom det finns många medlemmar med samma namn.

Tyvärr inte, eftersom referensnumret är personligt. Betala fakturan för varje familjemedlem med respektive referensnummer, så registreras betalningen på rätt person.

Vi kontrollerar saken. Vänligen skicka en kopia av betalningskvittot till jasenrekisteri(at)rodakorset.fi. Vi hjälper dig gärna.

Du kan tyvärr inte betala medlemsavgiften i förskott.

Hur man gör ändringar i medlemskapet

Vänligen anmäl önskade ändringar med hjälp av blanketten längst ner på denna sida. Kom ihåg att ange ditt medlemsnummer och din gamla adress.

Om du har frågor om dina kontaktuppgifter kan du kontakta oss på jasenrekisteri(at)rodakorset.fi eller ringa medlems- och bidragsgivartjänsten på 020 701 2192 (må–fr kl. 8:30–16).

Jo det kan du. Vänligen anmäl önskade ändringar med hjälp av blanketten längst ner på denna sida. Kom ihåg att ange ditt medlemsnummer och din gamla avdelning.

Om du har frågor kan du kontakta oss på jasenrekisteri(at)rodakorset.fi eller ringa medlems- och bidragsgivartjänsten på 020 701 2192 (må–fr kl. 8:30–16)

Medlemsavgiften på 10 euro för personer under 29 år grundar sig på födelseåret, och avgiften ändras automatiskt.

Om du vill ändra ett årsmedlemskap till ständigt medlemskap, vänligen anmäl önskade ändringar med hjälp av blanketten längst ner på denna sida. Du ska begära en ny faktura för medlemsavgiften.

Om du har frågor, kan du kontakta oss på jasenrekisteri(at)rodakorset.fi eller ringa medlems- och bidragsgivartjänsten på 020 701 2192 (må–fr kl. 8:30–16).

Att låta bli att betala medlemsavgiften avslutar inte automatiskt ditt medlemskap. Om du vill avsluta ditt medlemskap, vänligen kontakta oss med hjälp av blanketten längst ner på denna sida.

OBS Du kan valfritt även betala medlemsavgiften senare än fakturans förfallodag.

Om du har frågor kan du kontakta oss på jasenrekisteri(at)rodakorset.fi eller ringa medlems- och bidragsgivartjänsten på 020 701 2192 (må–fr kl. 8:30–16).

Kontakta Medlemstjänsten

 

Vill du göra en adressändring?

Ange din nya adress:

 

Vill du byta avdelning?

 

Vill du avsluta ditt medlemskap?

 

Gäller ditt ärende något annat?